Dzik jest dziki, dzik jest zły,
Dzik ma bardzo ostre kły,
Kto spotyka w lesie dzika,
Ten na drzewo szybko zmyka.
Dzik ma bardzo ostre kły,
Kto spotyka w lesie dzika,
Ten na drzewo szybko zmyka.
Jan Brzechwa
Z pewnością, Ci, co nie byli są ciekawi jak bardzo smacznie i miło było,
na naszym kolejnym spotkaniu SF Szczecin;) Każdy natomiast wie, że
spotkaliśmy się po raz kolejny w „Park Hotel”. Grupka była dosyć nieliczna.
Panie, Panowie (to dla tych, których nie było), to Wasza strata, to Wy nie
mieliście tej przyjemności, rozkoszować się specjałami m.in. z dzika oraz
grzybów, jaką my mieliśmy. Ale o tym zaraz...
Kilka informacji z ogłoszeń parafialnych;)
- następne spotkanie, szykuj się już na 20.11 w restauracji
„Zakątek” u Adama Faleńskiego, gdzie każdy z przybyłych, ma w miłym
obowiązku, przygotować jedną potrawę, która wychodzi z pod jego ręki najlepiej i
którą chciałby się z nami podzielić:)
- 10 grudnia odbywa się „Terra Madre Day”, jest to dzień, święto,
w którym promujemy żywność, która jest dobra, a jej tworzenie oraz produkcja
odbywa się w sposób czysty i uczciwy, promując dany region, kulturę
oraz społeczność, z której pochodzi. Więcej informacji znajdziecie na
stronie http://www.slowfood.com/terramadreday. SF Szczecin również przygotowuje
się do obchodów tego dnia, ale więcej informacji otrzymacie w mailach.
Jednomyślnie, na naszym ostatnim spotkaniu, wygrały zrazy z dzika nadziewane śliwką. Wspaniałe kruche, soczyste
mięso rozpływające się w ustach. Zatem nie dziwi nagroda w Wielkim Finale
Nasze Kulinarne Dziedzictwo - Smaki Regionów „Perły 2011” na targach, Polagra Food w Poznaniu.
A tym się każdy delektował, podczas naszego spotkania.
na naszym kolejnym spotkaniu SF Szczecin;) Każdy natomiast wie, że
spotkaliśmy się po raz kolejny w „Park Hotel”. Grupka była dosyć nieliczna.
Panie, Panowie (to dla tych, których nie było), to Wasza strata, to Wy nie
mieliście tej przyjemności, rozkoszować się specjałami m.in. z dzika oraz
grzybów, jaką my mieliśmy. Ale o tym zaraz...
Kilka informacji z ogłoszeń parafialnych;)
- następne spotkanie, szykuj się już na 20.11 w restauracji
„Zakątek” u Adama Faleńskiego, gdzie każdy z przybyłych, ma w miłym
obowiązku, przygotować jedną potrawę, która wychodzi z pod jego ręki najlepiej i
którą chciałby się z nami podzielić:)
- 10 grudnia odbywa się „Terra Madre Day”, jest to dzień, święto,
w którym promujemy żywność, która jest dobra, a jej tworzenie oraz produkcja
odbywa się w sposób czysty i uczciwy, promując dany region, kulturę
oraz społeczność, z której pochodzi. Więcej informacji znajdziecie na
stronie http://www.slowfood.com/terramadreday. SF Szczecin również przygotowuje
się do obchodów tego dnia, ale więcej informacji otrzymacie w mailach.
Jednomyślnie, na naszym ostatnim spotkaniu, wygrały zrazy z dzika nadziewane śliwką. Wspaniałe kruche, soczyste
mięso rozpływające się w ustach. Zatem nie dziwi nagroda w Wielkim Finale
Nasze Kulinarne Dziedzictwo - Smaki Regionów „Perły 2011” na targach, Polagra Food w Poznaniu.
A tym się każdy delektował, podczas naszego spotkania.
Duże zainteresowanie
Wybór bardzo trudny
Pasztety
Smacznego!
potrawy były wspaniałe!!! Jeszcze raz Bravo dla kucharzy z Hotelu Park , to mistrzowie w swoim fachu !
OdpowiedzUsuń