czwartek, 3 listopada 2011

Dzik jest dziki...

Dzik jest dziki, dzik jest zły,
Dzik ma bardzo ostre kły,
Kto spotyka w lesie dzika,
Ten na drzewo szybko zmyka.

               Jan Brzechwa
Z pewnością, Ci, co nie byli są ciekawi jak bardzo smacznie i miło było,
na naszym kolejnym spotkaniu SF Szczecin;) Każdy natomiast wie, że
spotkaliśmy się  po  raz  kolejny  w  „Park Hotel”. Grupka była dosyć nieliczna.
Panie, Panowie  (to  dla  tych,  których  nie  było),  to  Wasza strata, to Wy nie
mieliście  tej  przyjemności, rozkoszować się specjałami m.in. z dzika oraz
grzybów, jaką my mieliśmy. Ale o tym zaraz...


Kilka informacji z ogłoszeń parafialnych;)
-  następne  spotkanie,  szykuj  się już na 20.11 w restauracji
„Zakątek” u Adama  Faleńskiego,  gdzie  każdy  z  przybyłych,  ma  w  miłym
obowiązku, przygotować jedną potrawę, która wychodzi z pod jego ręki najlepiej i
którą chciałby się z nami podzielić:)

-  10 grudnia odbywa się „Terra Madre Day”, jest to dzień, święto,
w którym promujemy  żywność, która jest dobra, a jej tworzenie oraz produkcja
odbywa się  w  sposób  czysty  i  uczciwy,  promując  dany  region,  kulturę
oraz społeczność,  z  której  pochodzi. Więcej informacji znajdziecie na
stronie http://www.slowfood.com/terramadreday. SF  Szczecin  również  przygotowuje
się  do obchodów tego dnia, ale więcej informacji otrzymacie w mailach.

Jednomyślnie, na naszym ostatnim spotkaniu, wygrały zrazy  z  dzika  nadziewane  śliwką.  Wspaniałe  kruche,  soczyste
mięso rozpływające  się  w ustach. Zatem nie dziwi nagroda w Wielkim Finale
Nasze Kulinarne  Dziedzictwo  -  Smaki  Regionów „Perły 2011” na targach, Polagra Food w Poznaniu.

A tym się każdy delektował, podczas naszego spotkania. 
 
                                                                                                 Duże zainteresowanie
                       Wybór bardzo trudny 
                                                                                                      Pasztety
                                                                                                        Wędliny

                                                                                                 Owoc Miechunki

                                                                                                  Mistrzowskie zrazy

                                                             Mój talerz wspaniałości, wszystkiego po troszeczku
                                                                                       Palmy na talerzu
                                                                                        Deser
                            
Smacznego!

1 komentarz:

  1. potrawy były wspaniałe!!! Jeszcze raz Bravo dla kucharzy z Hotelu Park , to mistrzowie w swoim fachu !

    OdpowiedzUsuń